Latest posts

ROSTIT AMB POLLASTRE DE PAGÈS

ROSTIT AMB POLLASTRE DE PAGÈS

Un dels plats ambaixadors de la cuina tradicional catalana és el pollastre rostit que es fa a les nostres llars amb petites diferències: hi ha qui hi posa les cebes senceres, altres ho fan la ceba trinxada, i hi ha qui hi fegeix una mica de tomàquet, amb una branqueta de canyella, amb vi ranci o brandi. Però mai hi pot faltar el sofregit, la picada de pa fregit, fruits secs, alls i julivert. Tampoc hi pot faltar la fulla de llorer i una branca de farigola. Però el punt essencial per fer un bon rostit, està en fer-ho en cassola, posar molt d’amor, molta paciència i deixar que tots els ingredients es vagin caramel·litzant, deixant anar un suc meravellós que és la essència d’aquest plat català per excel·lència i que et convida a sucar-hi pa.

Ingredients per 6 persones:

  • 1 Pollastre de pagès de uns 3 quilos.

  • 3 cebes grans de Figueres

  • 6 cebetes petites

  • 10-12 prunes

  • 1 cap de alls

  • 1 got petit de brandi

  • 1 got petit de vi ranci

  • 2 fulles de llorer

  • 1 branca de romaní i farigola

  • 2 tomàquets petits ben madurs

  • 1 branca de canyella

  • 1 got de brou de carn

Elaboració:

En primer lloc, trinxa i posa a marinar el pollastre amb unes cullerades de brandi i vi ranci i el deixa una hora dins d’un bol.

Pela les cebes grans, retalla les en quarts i reserva.

Pela les cebetes petites i reserva.

Pela els tomàquets, talla-los per la meitat i reserva.

Fes la picada de: farigola, romaní, all, julivert, canyella i una mica de pa fregit.

En una cassola de fang posa a calentar 2 cullerades de brou de carn, una branca de farigola, fulles de llorer, tomàquets, alls, cebetes, cebes, prunes i la fulla de canyella.

Escalfa la cassola de fang i posa-hi el pollastre, l’has de anar enrossint sense que es torri.

Quan ja s’ha escalfat molt la cassola, posa-hi un got de vi ranci i un altre got de brandi i deixa-ho coure amb la cassola tapada durant 2 hores a foc mitjà.

Passades les dues hores destapa la cassola de fang, deixa que s’acabi de coure per uns 10-15 minuts.

Passat aquest temps, ja pots servir el plat.

Bona degustació!

Si et va bé, et puc penjar mes receptes.

Posted in: Default category

Leave a comment