Un dels plats ambaixadors de la cuina tradicional catalana és el pollastre rostit que es fa a les nostres llars amb...
Latest posts
-
ROSTIT AMB POLLASTRE DE PAGÈS
-
Cuina de tardor: vedella i bolets, un bon duet2024-07-04
Avui us plantegem una recepta basada en la vedella com a ingredient principal, i és que a COLLFRED criem vedella...
Blog categories
Search in blog
Archived posts
ROSTIT AMB POLLASTRE DE PAGÈS
ROSTIT AMB POLLASTRE DE PAGÈS
Un dels plats ambaixadors de la cuina tradicional catalana és el pollastre rostit que es fa a les nostres llars amb petites diferències: hi ha qui hi posa les cebes senceres, altres ho fan la ceba trinxada, i hi ha qui hi fegeix una mica de tomàquet, amb una branqueta de canyella, amb vi ranci o brandi. Però mai hi pot faltar el sofregit, la picada de pa fregit, fruits secs, alls i julivert. Tampoc hi pot faltar la fulla de llorer i una branca de farigola. Però el punt essencial per fer un bon rostit, està en fer-ho en cassola, posar molt d’amor, molta paciència i deixar que tots els ingredients es vagin caramel·litzant, deixant anar un suc meravellós que és la essència d’aquest plat català per excel·lència i que et convida a sucar-hi pa.
Ingredients per 6 persones:
- 1 Pollastre de pagès de uns 3 quilos.
- 3 cebes grans de Figueres
- 6 cebetes petites
- 10-12 prunes
- 1 cap de alls
- 1 got petit de brandi
- 1 got petit de vi ranci
- 2 fulles de llorer
- 1 branca de romaní i farigola
- 2 tomàquets petits ben madurs
- 1 branca de canyella
- 1 got de brou de carn
Elaboració:
En primer lloc, trinxa i posa a marinar el pollastre amb unes cullerades de brandi i vi ranci i el deixa una hora dins d’un bol.
Pela les cebes grans, retalla les en quarts i reserva.
Pela les cebetes petites i reserva.
Pela els tomàquets, talla-los per la meitat i reserva.
Fes la picada de: farigola, romaní, all, julivert, canyella i una mica de pa fregit.
En una cassola de fang posa a calentar 2 cullerades de brou de carn, una branca de farigola, fulles de llorer, tomàquets, alls, cebetes, cebes, prunes i la fulla de canyella.
Escalfa la cassola de fang i posa-hi el pollastre, l’has de anar enrossint sense que es torri.
Quan ja s’ha escalfat molt la cassola, posa-hi un got de vi ranci i un altre got de brandi i deixa-ho coure amb la cassola tapada durant 2 hores a foc mitjà.
Passades les dues hores destapa la cassola de fang, deixa que s’acabi de coure per uns 10-15 minuts.
Passat aquest temps, ja pots servir el plat.
Bona degustació!
Si et va bé, et puc penjar mes receptes.
Related posts
-
Cuina de tardor: vedella i bolets, un bon duet
Posted in: Default category2024-07-04Avui us plantegem una recepta basada en la vedella com a ingredient principal, i és que a COLLFRED criem vedella...Llegir més
Leave a comment