QUI SOM?

Carns i Embotits de Collfred, és una empresa dedicada a la cria i engreix de bestiar boví, i a la elaboració i venda de carns i embotits artesans i tradicionals i també a la preparació de plats preparats seguint les receptes de l’Àvia Antònia.

És una empresa familiar, de descendència del món de la pagesia, o sigui, des de generació en generació s’han transmès les tècniques i aprenentatges d’aquest ofici, més concretament de la cria del bestiar, alimentació, maneig, etc.

L’any 1992 l’Esteve i la Dolors, decideixen expandir-se i començar una nova línia de negoci, molt lligada amb la cria de bestiar, comencen a dedicar-se a l’elaboració i venda de carns i embotits i també plats preparats. Tot això per poder fer arribar productes de primera qualitat al consumidor final amb la màxima certesa d’un cicle controlat de principi a final per ells mateixos.

Situats a Catalunya, la comarca d’Osona, en un poblet d’uns 170 habitants anomenat Vidrà. És un lloc idíl·lic, per les seves característiques, el paisatge que l’envolta i la naturalitat que s’hi respira. També disposa de tres botigues pròpies d’uns 25 anys d’antiguitat, ubicades als municipis de Vic, Sant Quirze de Besora i Tona. Des de fa molts anys també es poden trobar els productes a través de la botiga online www.collfred.cat.

Els processos d’elaboració que es fan servir, són completament artesans i tradicionals, seguint estrictament les directrius dels nostres avantpassats, obtenint com a resultat un autèntic embotit artesanal i tradicional. Tenim cura de tot el procés, des de la qualitat de la carn, començant per la raça dels animals, l’alimentació natural a base de productes naturals (cereals), seguint el cicle de creixement adaptat a cada animal; passant també pel seu maneig durant el transport. Sempre en l’entorn més adequat per cada un dels casos. Un cop arribada la canal, també és molt important respectar la cadena de fred, la manipulació dels productes en l’elaboració, la correcta aplicació de la barreja d’ingredients i també el procés d’assecatge natural o el procés de cocció, tant d’embotits cuits com de plats preparats. Per aconseguir, amb tot això, un embotit, carns i plats preparats amb el gust tradicional de sempre.

Tot i seguir l’essència dels nostres avantpassats, la tradició i artesanalitat que ens caracteritza, sempre intentem innovar, i adaptar-nos a les noves necessitats i circumstàncies que ens demana el nostre client.