Un dels plats ambaixadors de la cuina tradicional catalana és el pollastre rostit que es fa a les nostres llars amb...
Cuina de tardor: vedella i bolets, un bon duet
CUINA DE TARDOR: VEDELLA I BOLETS, UN BON DUET
Fa pocs dies que hem iniciat la tardor i amb ella arriba la cuina de temporada, aquella que aprofita els ingredients del moment per donar una oferta ben rica en alimentació. A ningú se li escapa que a la tardor és la millor època per menjar bolets, sí que hem de reconèixer que enguany han arribat una mica abans, i això és gràcies a les abundants pluges que van arribar a finals d’agost, principis de setembre. Avui us plantegem una recepta basada en la vedella com a ingredient principal, i és que a COLLFRED criem vedella Llemosina, una varietat molt preuada a molts països del món per la gran qualitat de la seva carn. Un dels principals beneficis de la carn de vedella és la seva riquesa en ferro, zinc, seleni i vitamina B12. Així doncs a continuació us proposem una recepta de temporada ben fàcil de cuinar. Ingredients
- 0,5 kgs de vedella tallada a tacs
- 1 ceba mitjana
- 2 tomàquets
- 3 pastanagues
- Aigua, sal i pebre
- 5 grans d’all
- 1 fulla de llaurer
- Barreja de bolets
- Farina
- 1 got de vi ranci, vi blanc, xeres…
- 10 ametlles, julivert i 2 grans d’all per la picada
Preparació
Preparem una cassola amb oli i hi posem la vedella sal-pebrada, a continuació hi afegim la ceba, tomàquets, pastanagues, all, la fulla de llaurer i el got de xeres. Passats uns minuts separarem la carn, les verdures les deixem que es vagin cuinant uns 20 minuts més a foc lent, fins que s’acabin de desfer. Posteriorment, posarem tota la verdura amb els seus sucs en un recipient i la triturarem, ens quedarà una massa una mica espessa que farà la funció de sofregit. A partir d’aqui, posem la vedella a la cassola, hi afegirem el sofregit triturat pel damunt i una mica d’aigua i que vagi fent xup-xup. Afegim la picada que haurem fet amb ametlles, julivert i un parell de grans d’all. Barrejem bé tots els ingredients. Per altra banda, un cop netejats i trossejats els bolets, els enfarinem una mica i els posem en una paella a coure a foc fort. Volta i volta per acabar afegint-los a la paella amb la vedella i el sofregit. Deixem coure uns 15minuts més per tal que es barrejin tots els sabors i ja ho tindrem llest per servir. Recordem que aquests menjars amb suc, són més bons si es deixen reposar un dia. I si no voleu fer-la vosaltres aquesta recepta la trobareu a les nostres botigues Collfred dins de la nostra varietat de plats preparats cuinats com l’àvia.
Bon profit!
Leave a comment